Biografia

Quan la sensualitat del soul, la nostàlgia del pop, la sexualitat i provocació del rock, la intimitat de la cançó d’autor i la profunditat del blues conflueixen en un únic llenguatge, el resultat és INSINUACIONS.

Després de “La famosa gemma de Galveston”, Èric Vinaixa crea el seu propi univers en aquest quart disc (segon en solitari) on la intensitat, l’elegància, els colors i els detalls són les principals característiques per arribar a les atmosferes que el músic persegueix.

Amb 10 + 2 cançons amb identitat pròpia, carregades de sorpreses, hi trobem arranjaments de vents, de cordes, de guitarres, pianos i veus, que sorprenen contínuament. Cançons que poden anar del zero al mil en un instant. Cançons amb canvis harmònics que donen llum. Cançons amb melodies treballades. Cançons que fan dels textos una part del paisatge sonor.

Lluny del so digital actual, aquest és un treball on s’insinuen les paraules, els conceptes, els instruments, les interpretacions, on cada cop hi apareixen textures noves que fan que el disc es reinventi per si sol.

INSINUACIONS és un disc escrit, pensat, produït i arranjat pel propi Èric Vinaixa. El més personal de tots els que ha enregistrat, on ha fet totes les veus, pianos, hammonds, guitarres acústiques, percussió menor i la majoria de guitarres elèctriques.

A part, ha comptat amb un repartiment de músics estel·lar:
Ramon Aragall a la bateria (Els Amics de les Arts, Dorian, Rodamons), Roger Julià al baix ( companyia de teatre Els Comediants, Limbo), Albert “Greenlight” Cariteu a la guitarra elèctrica (Rodamons, Alex TNT), Enric Espinet a la guitarra elèctrica (Anita Miltoff, Anonima Urbs), Joan Palet al cello (Orquestra del Liceu, OBC, Blaumut), Jaime Rodríguez a l’oboè (OBC), la secció de vents Oscar Bas/Alberto Perez/Sergi Felipe ( trombó, trompeta i saxo a Muchachito Bombo Infierno) i la col·laboració especial de l’actriu i cantant Mercè Martínez per al final de “Suplicava la reina”.

Nota: en un dels moments més especials del disc s’insinuen certes paraules que guarden relació amb les fotos del disc. Tot gira al voltant d’un concepte molt personal per al músic. Qui ho trobi té premi…

Making of “Insinuacions”

3 comentaris

ÈRIC VINAIXA Divendres 9 de maig 22:45h — Tarambana.cat | Espai Cultural i Gastronòmic · 9 de maig de 2014 a les 22:59

[…] del 2013 surt al mercat el seu segon treball en solitari, “Insinuacions” (Picap, 2013). Un disc també escrit, arranjat i produït per ell, que marca un punt d’inflexió en la seva […]

ÈRIC VIANIXA S’INCORPORA AL BOOKING DE NO SONORES | No Sonores · 22 de maig de 2014 a les 12:22

[…] del 2013 surt al mercat el seu segon treball en solitari, “Insinuacions” (Picap, 2013). Un disc també escrit, arranjat i produït per ell, que marca un punt d’inflexió en la seva […]

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *